torsdag 2 juli 2009

Räk mojs

Det här receptet brukar bli uppskattat av stora och små. Det är perfekt att göra nu under varma sommardagar. Men det går att även bra att servera i en taco buffé.
Ursprungligen har jag fått det av en släkting i Gimdalen. Var hon i sin tur fått receptet ifrån har jag ingen aning om.
Men gott är det i alla fall.
Vi kallar det för RÄK MOJS ,jag vet inte vad rätten heter egentligen så då får den heta det.
.
RÄKMOJS
.
200 gram philadelphia ost
1 deciliter crème fraiche
0,75 deciliter (kavlis" lätt majonäs" är äggfri.)
Blanda ihop dessa och smaka av med salt och peppar och lite örtsalt.
Lägg röran i botten på en form, stort fat eller bricka.
Bred över 2 deciliter mexikansk chunky salsa, medium eller så stark man vill ha.
250 gram räkor väl avrunna, lägg över salsan.
1 decimeter purjolök finskuren som fördelas över räkorna.
2 tomater i tärningar över purjolöken.
Lite riven ost på.
Serveras med Taco chips vanliga eller med ostsmak.
Vanliga potatischips går också bra.
.
smaklig spis.
.
/H
.

Inga kommentarer: