måndag 29 mars 2010

Ägg- ,Gluten-och laktosfria våfflor med kesoröra

Våffelsmet med grädde
ca: 8 våfflor
.
3 deciliter glutenfritt vetemjöl
2 deciliter kallt vatten
3 deciliter vispad laktosfri grädde
1 matsked smör eller margarin
.
Vispa mjöl och vatten.
Blanda i den vispade grädden i smeten.
Ätes direkt då de gräddats i våffeljärnet för att de ska vara frasiga.
serveras med grädde och Hjortron- eller hallonsylt
.
Våffeldagen gick min näsa helt förbi.
Vi har ett särskilt våffeljärn för mina glutenfria våfflor.
Men alla kan förstås äta dessa goda våfflor.
.
Man kan göra dom lite matigare.
Här ett recept från en Cottage Cheese (keso)burk
.
Keso Räkor Ingefära lime
2 portioner
.
riv skalet fint av en lime.
Blanda 250 gram keso naturell med:
lime skal
1 tesked riven färsk ingefära
2 tesked honung (flytande)
75 gram skalade räkor
Smaka av med peppar, salt och limesaft.
.
servera till bakad potatis, våfflor eller på rostat bröd.
.
/H
.
.

Inga kommentarer: