.
Det blir ca 6st stora eller 12st små.
.
Vetetortillas
.
5 dl. glutenfritt vetemjöl( tex .mix wells bas vetemjöl)
3/4 tsk salt
½ tsk bakpulver
2 msk ekologisk bregott eller mjölkfritt margarin
1 3/4 dl vatten
.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt bregott och finfördela fettet i mjölblandningen.
Tillsätt vatten och knåda till jämn smet. Tillsätt helst inte mer mjöl. Degen kan bli hård och torr då.
Dela degen i 6-12 bollar.
Sätt en stekpanna på medelvärme.
Tag fram två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca. 15-19 cm i diameter, mellan papperna. gäller bara vid glutenfritt mjöl.( Annars så kan man kavla på bakbord.)
Tag bort det ena pappret och vänd ner den kavlade tortillan i stekpannan.
Det är lite krångligt de första gångerna. Baka brödet ca.1- 2 min på varje sida.
Svårare att bedöma färgen på glutenfritt mjöl, men ljusbruna prickar brukar räcka på varje sida.
Linda in brödet i rena handdukar så håller det sig mjukt.
.
Egen taco krydda
.
2 tsk Vitlökspulver
4 tsk chilipulver
1 tsk oregano
½ tsk kanel
2 msk paprikapulver
3 tsk spiskummin
1 krm koriander
.
räcker till 1 kg köttfärs.
och 2 msk tomatpuré och lite vatten.
.
/H
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar