Den är väldigt enkel att göra och blir supergod. Ingen gluten och inget ägg. Men inget för den som inte tål mandel.
Rabarberpaj
Ca: 10 st rabarber stjälkar
1 1/2 tsk Rismjöl ev. potatismjöl
250 g Mandelmassa
1-2 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skala rabarber och skär den i bitar.
Smörj en pajform med smör eller margarin.
häll i rabarbern i formen och strö över socker och rismjöl.
Ställ in formen i ugnen. Förgrädda rabarbern ca 10-15 min eller till den blir mjuk.
Ta ut formen och rör om bland rabarbern .
Hyvla över mandelmassan. Fördela den jämt i formen.
Sätt in formen i ugnen igen och grädda tills mandelmassan fått fin gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
/H
1 kommentar:
tack för recepten du lagt ut. har en skoluppgift i HK imorgon och fick en hel del ideér från dina recept STORT TACK:)!!
Skicka en kommentar