onsdag 27 maj 2009

Rabarber paj

Nu har vi ätit säsongens första rabarberpaj.
Den är väldigt enkel att göra och blir supergod. Ingen gluten och inget ägg. Men inget för den som inte tål mandel.





Rabarberpaj



Ca: 10 st rabarber stjälkar

1 1/2 tsk Rismjöl ev. potatismjöl

250 g Mandelmassa

1-2 msk socker



Sätt ugnen på 175 grader.

Ansa och skala rabarber och skär den i bitar.

Smörj en pajform med smör eller margarin.

häll i rabarbern i formen och strö över socker och rismjöl.

Ställ in formen i ugnen. Förgrädda rabarbern ca 10-15 min eller till den blir mjuk.

Ta ut formen och rör om bland rabarbern .

Hyvla över mandelmassan. Fördela den jämt i formen.

Sätt in formen i ugnen igen och grädda tills mandelmassan fått fin gyllenbrun färg.


Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
/H

1 kommentar:

Anonym sa...

tack för recepten du lagt ut. har en skoluppgift i HK imorgon och fick en hel del ideér från dina recept STORT TACK:)!!