tisdag 3 maj 2011

Cuban rumba kjol.

I helgen som var, tillbringade jag min tid med mycket dans. Fredag, salsa på Studion och lördag workshop i afroCuban, Rumba. Reggaeton och casino salsa.
Jag mår så bra efter en sådan helg. Musiken, rörelserna och de otroligt trevliga lärarna gör helgen till en höjdpunkt. Tråkigt att de i vanliga fall har sin dans studio i Uppsala. Annars hade jag velat lära mig mer afroCuban och Rumba. Ja, Reggaeton också.
Jag har dansat för dem förut
.I dansen Cuban Rumba dansar kvinnan med en vid och lång kjol. Dansen är en sensuell dans mellan man och kvinna och dansen går ut på att mannen ska förföra kvinnan. Kvinnan i sin tur ska se till att inte släppa in någon/ något oönskat så att slutresultatet blir barn. Ja, ni förstår vad jag menar.

Jag bestämde mig för att sy en Rumba kjol. Tänkte att jag skulle få mer känsla i rörelserna och att det skulle göra att dansen utvecklades till det bättre.
Jag är väldigt glad att jag kämpade med min kjol till två på torsdag natt förra veckan. Nu förstår jag kvinnans rörelser i dansen mycket bättre.
Jag släppte alltså mitt påbörjade arbete med min dotters examensbalklänning. Det är vad jag gör idag på tisdag. Men eftersom den inte är klar så visar jag bilder på min Rumba kjol istället. Tyget är något jag hittade i mina tyg- garderober. Den prickiga volangen är ett gammalt tyg från något annat plagg. Det är så tunt att jag nästan var rädd att det skulle frasa sönder.Jag gillar att återanvända gammalt.
Den svarta kanten är sydd med overlock och mudden är ett elastiskt tyg så den passar flera storlekar.
Sugen på en rumbakjol?
.
Om man tittar på mitt
klippbord så skymtar man min dotters balklänning till vänster om kjolen. 




Rumbakjol



Min Rumba Kjol


Det finns tre typer av Kubansk rumba.
Det här är rumban guaguancó.

Så fick jag plötslig en längtan till Kuba igen då. (Suck)
:
/H
:

Inga kommentarer: