fredag 2 april 2010

påsk- räktårta, köket.

Vår påsk-räktårta
.
Glutenfri , äggfri och fiskfri
.
8 skivor kavring eller annat mörkt bröd( glutenfritt)
75 gram smör el. margarin
200 gram nyskalade räkor
4dl crème fraiche
1dl philadelphia ost
1dl kavils lätt majonäs (innehåller inte ägg)
räkpasta
½ deciliter hackad dill
2 msk falsk eller riktig stenbitsrom
½ tesked pepparmix
.
(falsk stenbitsrom: koka amaranthfrön ½ deciliter
tillsammans med dubbla mängden vatten
,salt och 2 teskedar tomatpuré i 25 min.
Skölj amaranth fröna ordentligt innan de kokas.
Och när de kokat färdigt skjöls de ytterligare några gånger för att stärkelsen
runt fröna ska rinna bort.)
.
Garnering:
100gr nyskalade räkor
1-2 msk stenbitsrom
dillkvistar
.

Mixa bröd och smör till en smulig massa.

Tryck ut i en springform. (24 centimeter)

Vispa crème fraiche, philadelphiaost och majonäs till en hård smet.

Se till att räkorna inte är för blöta, hacka 200 gram räkor och dill blanda i smeten.

Smaksätt med räkpasta(finns på asiatiska butiker) eller hummerfond, ev. vinäger, salt och pepparmix.

bred ut röran på brödbotten. Garnera med räkor stenbitsrom och dill.

Ställ svalt så den stelnar ordentligt.

(Helt otroligt att det stelnar utan att tillsätta gelatin.)

.

.

Lovat bilder från vårt hem.

Här är några från köket.....







En hörna i vårt halvfärdiga kök.
.
Glad påsk till er alla som läser vår blogg.
.
/H
.
.


Inga kommentarer: